Scenografa a murit în data de 4 aprilie, trupul neînsuflețit al acesteia urmând să fie adus în țară și depus luni, la capela Cimitirului Bellu Militari din Capitală. Înmormântarea va avea loc miercuri, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu Militari.
Scenografa a realizat costumele actorilor pentru producții de referință ale cinematografiei românești, precum „Felix și Otilia”, de Iulian Mihu (1972), „Cu mâinile curate”, de Sergiu Nicolaescu (1972), „Un august în flăcări”, realizat de Radu Gabrea, Doru Năstase, Dan Pița și Alexandru Tatos (1974) și „O vară de neuitat”, de Lucian Pintilie (1994).
I-a însoțit în drumul lung al creației pe regizorii Liviu Ciulei și Lucian Pintilie, alături de care a lucrat în țară și în străinătate. A colaborat cu mai multe instituții culturale și festivaluri. În Franța, acesta a lucrat cu Théâtre National de Chaillot, Comédie-Française, Opéra National de Paris și la festivalurile de vară de la Aix-en-Provence și Avignon. În America de Nord, cu Metropolitan Opera (New York), Arena Stage Theater (Washington, DC), Lyric Opera (Chicago) și Vancouver Opera. În Europa Occidentală, cu Festivalul Maggio Musicale (Florența), Festivalul Spoleto, De Nederlandse Opera (Amsterdam) și Théâtre Royal de la Monnaie (Bruxelles).
În 1995, a obținut premiul pentru scenografie al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN), pentru costumele realizate pentru filmul „O vară de neuitat”. Un an mai târziu, Miruna Boruzescu a fost nominalizată pentru premiul Helen Hayes (la secția „Outstanding Costume Design, Resident Production”, cu piesa „Tartuffe”, 1986), iar în 2006, artista a fost premiată pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER pentru scenografie.
În 2010, cu prilejul premierei spectacolului „Salome” de la Opera din Madrid, numele Mirunei Boruzescu era din nou amintit ca fiind unul dintre cei mai buni profesioniști din domeniu.